Loading...
Audio Anaesthesia

AUDIO ANESZTÉZIAAz Audio Anesztézia az intravénás gyógyszeres kezelés és egy speciális zene egyidejű lejátszásával kombinált szedáció, fogorvosi/szájsebészeti beavatkozásokhoz, ún. zeneszedációs, fogászati éberaltatás.

Mint olyan, egy három lépcsős, koncepcionális eljárás, mely során altatóorvosunk a félelemmel érkező páciensekkel egyrészt emberséges, bizalmi kapcsolatot épít fel, másrészt félelmeiket teljesen feloldja és a tudatukat a kezelés alatt bódult állapotba hozza. Így pácienseink a fogászati kezeléssel járó kellemetlenséget nem élik meg, annak végeztével csak egy kellemes pihenés élménye marad emlékükben.


Első lépcső:

Az aneszteziológussal való találkozás során az általános állapotfelmérést és részletes tájékoztatást követően altatóorvosunk a pácienssel bizalmi kapcsolatot épít fel, figyelmét a negatív gondolatokról eltereli.

Második lépcső:

Altatóorvosunk egy kábelmentes, stúdió minőségű fejhallgatóval a cégünk által fejlesztett speciális, nyugtató hatású zenét játszik le páciensünknek, mely már néhány perc hallgatás után kellemes, relaxált, meditatív állapotot idéz elő. Eközben megtörténik a fájdalommentes vénabiztosítás, mely során orvosunk egy infúziós kanült helyez páciensünk karján vagy kézhátán futó egyik vénájába.

Harmadik lépcső:

Folyamatos zenelejátszás mellett az altatóorvos megkezdi az ún. intravénás, gyógyszeres szedálást, azaz bódítást egy erre rendszeresített, ún. TCI infúziós pumpa segítségével. Ekkor a beteg tudata alvásközeli, beszűkült állapotba kerül, mely során kellemetlenségek nélkül elvégezhető a helyi érzéstelenítés a szájüregben.

Ezt követően megkezdődik a fogorvosi ill. szájsebészeti beavatkozás. Az altatóorvos mindvégig a beteg mellett van, és folyamatosan irányítja az éberszedáció mélységét. Páciensünk az eljárás alatt végig megtartja saját légzését, garatreflexét, de a szájüregben történő manipuláció nem okoz kellemetlenséget, hányingert. A gyógyszeres kezelés utólagos emlékezetkiesést okoz a kezelés időtartamára vonatkozóan.


A kezelés végeztével megszüntetjük az altatószeradagolást, majd befejezzük a zenelejátszást. A páciens tudata ezt követően rövid időn belül kitisztul. További, legfeljebb két óra megfigyelést követően egy kontrollvizsgálat után eltávolítjuk az infúziós kanült, majd páciensünk felelős felnőtt kísérő társaságában otthonába távozhat.

Vissza

Audio Anesztézia