Loading...
Audio Anaesthesia

ORVOSI ZENEHogy milyen fontos a zene és a ritmus az ember életében, az nem csak köztudott, hanem arról számos tanulmány is árulkodik. Mindenki szeret zenét hallgatni, mert ez is egy, a minket körülvevő ingerek sokasága közül, melyek nélkül nem tudnánk létezni.


Evolúciós okokból az élővilág, tehát minden életforma képes a környezetét szinkronizálni, utánozni. Ez a képesség az egyik legelemibb formája a külvilággal történő kapcsolatfelvételnek. Enélkül nincs is élet. Ez egy genetikailag kódolt tulajdonság, mely a túléléshez szükséges előnyökhöz juttatja az egyedet, egyedcsoportot, közösséget, tehát biztosan állíthatjuk, hogy egészséges dolog! Különleges, emberi tulajdonság a környezet szinkronizációja tekintetében például az empátia, melynek köszönhetően, ha környezetünkben valaki szenved, mi is vele szenvedünk.

A zene hallgatásakor is tulajdonképpen egy környezeti ingerre válaszol az agyunk, azaz szinkronizálja az adott zenét, amely bizonyos ingerületet, hatást vált ki. Ha jól érezzük magunkat tőle, az azt jelenti, agyunk megpróbált azonos frekvenciájú rezgést felvenni, azaz rezonanciába kerülni az inger, azaz a zene frekvenciájával. A zene tehát pozitív hatással van ránk, szervezetünk legalább is bizonyosan reagál rá. Ha olyan hangfrekvenciák összességét hallgatjuk, melyek agyunk számára megfelelőek, akkor egy ilyen inger által lehetséges olyan pozitív változások sorozatát beindítani, melyek szervrendszerünkre jó hatással vannak.

Az Audio Anesztézia azért jött létre, mert úgy gondoljuk, hogy a megfelelő, célzott hangingerekkel elérhető pozitív hatás, melyet pácienseinkben válthatunk ki, a gyógyászatban még túlzottan alulértékelt. Ez a hatás nem csak a stresszoldásban lehet segítség, hanem a sebészeti beavatkozás utáni sebgyógyulásban egyaránt.

Az Audio Anesztézia céljából megalkotott speciális zenénk így önmagában is segítség lehet a gyógyászat sok területén, ezért ajánljuk önmagában is terápiák, kezelések kiegészítőjeként.

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vissza

Audio Anesztézia