Loading...
Audio Anaesthesia

PÁCIENSEINKNEKAneszteziológus, azaz altatóorvos bevonása fogászati kezelésekhez önmagában is biztonságot nyújt nem csak a pácienseinknek, hanem a fogorvosoknak és szájsebészeknek egyaránt, hiszen az aneszteziológus az emberi életfunkciók stabilan tartására szakosodott orvos, akinek többek között az a feladata, hogy a páciensére irányuló bármilyen sebészeti beavatkozás hatását és annak következményeit ellensúlyozza oly módon, hogy arra sem a tudat, sem a test mint szervrendszer ne reagáljon.


E képesség megszerzéséhez nem csak a különböző kórházakban eltöltött hosszú évek orvosi gyakorlata szükséges, hanem a társszakmák ismeretén túl, többek között a fiziológia, kórélettan, patológia, biokémia és gyógyszertan tudományának beható ismerete.

Nem utolsósorban hatalmas hangsúlyt helyezünk az emberközti kapcsolat fontosságára. Látásmódunk szerint az altatóorvos személyes felelőssége páciensének bizalmába férkőzni, megnyugtatni és korrekt módon tájekoztatni, partnerré válni. Enélkül nem kezdődhet el a terápia.

A speciális zeneterápiával kombinált stresszoldás nagyon pozitív hatással van a sebgyógyulásra, csökkenti a narkotikum-, azaz az altatószerigényt, végsősoron meghatározza a sebészeti beavatkozás kimenetelének sikerét és a páciensek egészségét.


Felkészülés az ambuláns, fogászati éberszedációra:

  • A kezelést megelőző napon, ha teheti, fogyasszon könnyű ételeket, gondoskodjon bőséges folyadékbevitelről, mozogjon.
  • A kezelés napján vegye be gyógyszereit a megszokott rend szerint.
  • A beavatkozást megelőző 4 órában ne fogyasszon ételt-italt, ne rágózzon és ne dohányozzon.
  • A beavatkozás után legfeljebb 2 órával felnőtt kísérő felügyelete mellett távozhat otthonába. Ezen a napon pihenjen, kerülje a fizikai megterhelést, ne vezessen autót, ne fogyasszon alkoholt, ne írjon alá szerződést/fontos dokumentumot!


Pácienskör, akiknek nem nyújthatunk ambuláns, fogászati éberszedációt:

  • Szív- és érrendszeri betegek
  • Ideggyógyászati betegségek, Parkinson-kór, demencia, epilepszia, sclerosis multiplex, pszichiatriai kórkép
  • Alkohol- vagy drogfüggőségben szenvedő páciensek
  • Krónikus és anyagcsere betegségek
  • Kísérő nélkül érkező páciensek


Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vissza

Audio Anesztézia